آموزش رازهای تکسچرینگ ۱
آموزش رازهای تکسچرینگ ۱
دومین آموزش جشنواره آموزش های رایگان از مهدی بهشتی است و به آموزش راز های تکسچرینگ می پردازد.
برای متریال پردازی یک مدل سه بعدی توسط یک تصویر دو بعدی ما نیاز به یک ترجمه از مدل سه بعدی خودمان هستیم، به این ترجمه Uv map گفته میشود. این ترجمه یک فرایند مهم در دنیای سه بعدی است که به جز نیاز به اطلاعات پایه ای در این زمینه و اصول اولیه نیاز به مقداری تجربه دارد تا بهترین ترجمه ممکن رو برای هر مدل سه بعدی بتوان تعریف کرد.
در این آموزش ما سعی کردیم مفاهیم خیلی ساده و روند کلی این ترجمه رو باهم مرور کنیم. در کنار همه این موارد مروری خواهیم داشت بر این موضوع که در تمامی نرم افزار های مخصوص متریال پردازی و ساخت تکسچر این کار را برای ما انجام میدهند. و بعد از مفاهیم اولیه، یک پروژه کوچک را باهم خواهیم داشت تا یک ترفند ساده ولی کاربردی باهم یادبگیریم. در این ترفند خواهیم آموخت چگونه یک تکسچر مخصوص برای مدل سه بعدی خودمان بسازیم با ساده ترین روش بدون نیاز به یک سیستم خوب برای اجرا کردن نرم افزار هایی مثل سابستنس پینتر. ابتدا مدل خودمان را در نرم افزار مبدا ،که اینجا نرم افزار 3ds max میباشد، عملیات آنرپ را انجام میدهیم و پس از آن یاد خواهیم گرفت چگونه UV map خودمان را به نرم افزار ادیت عکس مثل فتوشاپ انتقال دهیم. بعد از این مرحله با هم بررسی میکنیم که مراحل و ترفند های اولیه برای ساخت تسکچرهای مخصوص برای مدل سه بعدی خودمان چیست و چه مواردی را باید رعایت کرد. پس از اتمام این قسمت لایه بندی های خودمان را انجام میدهیم و شروع به ساخت تسکچر خودمان میکنیم. در این مرحله چیزی جز نیاز و خلاقیت شما مطرح نیست!
می توانید با ترکیب چند رنگ و پترن یک تکسچر عالی و منحصر بفرد بسازید، می توانید با ترکیب چندین عکس و تکسچر مختلف برای نیاز خود یک تکسچر ترکیبی و بی نقص بسازید. در این مورد شما تنها محدود به میزان خلاقیت خودتان هستید. در کنار تمام این موارد تنها مشکلی که اینجا وجود دارد عدم توانی پرداختن به چنل ها و تکسچر های مختلف به صورت همزمان است. که این مورد در نرم افزار هایی مثل Substance painter نه تنها رفع شده است بلکه بهبود نیز یافته است.
این نرم افزار بی شک بهترین در این حوزه میباشد و در هر ورژن این کمپانی امکانات فوق العاده برای کاربرانش در نظر میگیرد. به هر حال این روش ساخت تسکچر در کنار این مشکل، یکی از قدیمی ترین روش های ساخت تکسچر برای مدل های سه بعدی بوده و یادگیری آن از الزامات میباشد. امیدوارم این آموزش برای شما راه گشا و مفید واقع شود. در آموزش های آینده بیشتر در مورد بحث تکسچرینک صحبت خواهیم کرد.
شما را به دیدن این آموزش جذاب دعوت میکنیم.
دیدگاهتان را بنویسید